Voorpagina   -   Programma   -   Links   -   Contact   -   Voorwaarden
Het was een mooi congres!

Terwijl stormen waaiden, sneeuw uit de lucht kwam en de files recordhoogten bereikten bleken de congresdeelnemers, voornamelijk leerkrachten ut de basisscholen, daar niet voor terug te deinzen. Een volle congreszaal die strijdlustig kennis nam van de inleidingen en tijdens het slotdebat met gejuich en boegeroep hun mening kenbaar maakte.

Vooral bij het debat liepen de gemoederen flink op.

Aan het eind van het congres is afgesproken een petitie te gaan opstellen, die naar de minister zal worden gestuurd.
Elders leest u de tekst hiervan.

Was u ook een deelnemer aan het congres?
Laat weten wat u ervan vond: dat kan hieronder.


 Reacties per pagina   Sortering: 
 
Rikie Brinkman 2005-12-02 13:31:17   560
Het was een goed georganiseerd congres met een logische opbouw waarin de aspecten van de ontwikkeling van het jonge kind en het pedagogisch handelen duidelijk aan bod kwamen.
De sprekers zijn zorgvuldig gekozen en het debat leverde diverse inzichten vanuit verschillende invalshoeken op.

Met name mijn zorg over het verdwijnen van de expertise hoe we met deze doelgroep moeten omgaan werd duidelijk verwoord in de petitie die aan het eind van het congres is opgesteld.

Hopelijk dringt deze zorg door bij het miniterie van onderwijs en worden acties ter verbetering genomen.
 
 
Rikie Brinkman 2005-12-02 13:33:02   561
Het was een goed georganiseerd congres met een logische opbouw waarin de aspecten van de ontwikkeling van het jonge kind en het pedagogisch handelen duidelijk aan bod kwamen.
De sprekers zijn zorgvuldig gekozen en het debat leverde diverse inzichten vanuit verschillende invalshoeken op.

Met name mijn zorg over het verdwijnen van de expertise hoe we met deze doelgroep moeten omgaan werd duidelijk verwoord in de petitie die aan het eind van het congres is opgesteld.

Hopelijk dringt deze zorg door bij het ministerie van onderwijs en worden acties ter verbetering genomen.
 
 
Carla Cornelissen 2005-12-02 16:19:42   564
Zeer tevreden ben ik over het congres, de voor en tegenstemmers waren het eigenlijk allemaal eens. Goede pedagogische begeleiding voor de schoolkinderen en ieder op zijn eigen ontwikkelingsniveau aanspreken/sturen. Dus kleuters als kleuters en lagere school kinderen als lagere schoolkinderen. Dit wordt hopelijk daarna ook doorgetrokken naar de middelbare school en het beroepsonderwijs. Want pubers zijn ook geen kleine verantwoordelijke volwassenen en eerste jaars studenten hebben ook meer begeleiding en structuur nodig dan afgestudeerden (ivm competentie gerichte benaderingen en zelfsturend onderwijs).
 
 
ans de leeuw 2005-12-05 19:47:57   570
Het was een goed congres. in de vrije school(waar ik werk als kleuterleidster) pleiten we er al jaren voor om het kind vooral veel te laten spelen; vrije spel; kringspel. oude ambachtspelen; toneelspel/ rollenspel, er zijn zoveel mogelijkheden. Maar war ik uit het reguliere onderwijs meestal hoor is dat er geen tijd is om zoveel te spelen. Maar zoals zovelen voor mij al zeiden spelen is leren. Het verwerken van alle indrukken die kinderen krijgen uit de grote mensenwereld.Bittere noodzaak en het gebruik van de fantasie is op geen enkele leeftijd zo intens als op de kleuterleeftijd, dit is een middel om te ontwikkelen, laten wij de kinderen hierin steunen en laten we ze vooral goed observeren om eventuele hiaten te ontdekken.
 
 
martin 2011-01-24 17:11:07   14396
Komt hier nog een vervolg op???
vr gr martin
 
 
kTaENVHgUzjAk 2013-01-08 16:22:22   25458
Niet alleen zij die dicht bij het vuur zitetn maar nu iemand die de eer heeft afgedwongen door zijn Jurgen-zijn, van harte gesteund door Elise. Een ere-wachtmeester titulair. Wat zullen er weer veel jaloerse anderen zijn, Dirk, hulde voor jouw initiatief.En ook hulde aan Huub en Robbert Jan voor de das. Wij dragen zo'n kledingstuk nog! Toch een opmerking hierover. Onze regimentsdassen zijn duidelijk. Weliswaar mochten wij van onze tafelpresident niet tellen maar soms bleek dat het toch stiekem gebeurde. Zoveel blauwen, zoveel roden en zoveel witten. Oranje zag je niet vaak. Wel loopt er een aantal verkleurmannetjes , om het Zuid Afrikaanse woord voor kameleon te gebruiken, rond. Gaan wij dat in de toekomst missen?
 
 
kNTbzAnmkrIYY 2013-01-12 06:19:20   25461
qM7s0j , [url=http://mmtotoltdrmu.com/]mmtotoltdrmu[/url], [link=http://oplotvwiuirk.com/]oplotvwiuirk[/link], http://xspxagbsnrcc.com/
 


Response: Deel je mening:
Naam
E-mail
Response
Nota bene: Uw response is niet anoniem! Gebruik aub geen HTML in uw post. Bij all uw responses wordt uw IP adres opgenomen, dit om misbruik tegen te gaan. Uw huidige IP adres is 54.92.172.79
Copyright © 2005 SWP Uitgeverij I.S.M. Logacom BV